mandag 20. februar 2012

Statoil og oljesand

La Statoil få forsette å utvikle utvinning av olje fra oljesanden, hvis ikke Statoil gjør dette på en betryggende måte og med miljøbevist fremgangsmåte så vil det komme andre aktører inn i bildet og bare herje på og drite i miljøet.
Jeg tenker på Ojesand der den ligger i det øvre laget bare noen meter under bakken.
Hvor mye gasser utvikle dette selv som siver opp i jordsmonnet/sanden og ut i naturen, det må vel være enorme gassmengder dette som siver ut og opp i luften selv om vi ikke rører sanden som oljen ligger i.
Det er vel det samme som er under havets overflate millioner av tonn av olje og gass siver naturlig ut fra jordskorpen under havet.
Jeg leste da oljealderen startet i Norge om at selv i seilskutetiden fant sjøfolk svarte klumper i havet som var seige og som de kunne brenne, var dette olje som kom fra naturlig lekkasje fra havbunnen, ja det fikk jeg forståelse av.
Så de menneskelige utslipp fra oljeleting er bare et piss i havet å rekne i forhold til hva som naturlig kommer fra jordens indre i fra sprekker og sandlag i jordskorpen.
Men greit vi har en god miljøprofil men det skal ikke være så sterke krav til utslipp at en ikke kan utvinne noe her på vår moder jord at alt skal stå urørt, men slik virker det på meg at alle miljøorganisasjoner ikke vil utvinne noe fra moder jord, nei vi skal helst ikke flytte på en stein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar