tirsdag 14. februar 2012

Fri abort, hvem sin rett er det.

Fri abort, hvem sin rett skal det være, legen eller kvinnen?
Om legen henviser en kvinne som gjerne vil ta abort så kan han ikke gå ut over Norsk rett til kvinner.  Om en lege nekter så skal en kvinne ha rett til straks å kunne gå til en annen lege eventuelt til å gå rett til sykehuset umiddelbart eller til en annen lege selv om denne legen ikke er hennes fastlege.
Men jeg må si, en lege skal ikke kunne nekte en kvinne å skrive at det er dette hun ønsker til en klinikk eller sykehus for å få tatt abort, det er jo ikke fastlegen som utfører slike inngrep, jeg regner med at det gjøres på våre sykehus. La kvinnene få sin rett, dette gjøres ikke som prevansjon. Det er helt sikkert store og tunge avgjørelser for den som skal ta en slik avgjørelse som abort fra en kvinnes synspunkt.
Kvinner gjør ikke slike ting uten store grunner og med tungtveiende overbevisninger. Hvorfor bære frem et uønsket barn som kan ødelegge en kvinnes liv, selv om 99% av alle kvinner ønsker seg et barn en gang.
det kan være prevansjonen som svikter og andre tungtveiende grunner. La kvinne få det siste ordet i slike saker ikke en lege som mulig ikke sikkert vil eller kan sette seg inn i kvinnens situasjon der og da og det er mulig ikke kvinnen vil fortelle hvorfor hun vil gjøre dette selv om det er en tung avgjørelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar