torsdag 9. februar 2012

Olje subsidier eller ikke.

Olje subsidier eller ikke.
Skattelette, bedre avskrivnings regler for mindre skatt til Staten er vel de rette ordene for dette.
Men Staten er tros alt medeier i dette sekskapet og da er Staten med på å investere i oljevirksomheten, så de er med på penge galoppen angående investeringer ute på kontinentalsokkelen til Norge.
Her investeres det på hundrevis av milliarder hvert år fra Statens og Statoil sin side som Staten eies med 51% av A/S Norge og hvem er Staten jo det er folket, det lærte vi på barenskolen i sin tid før oljealderen.
Så om staten investerer 600 milliarder kroner over få år i Nordsjøen og Norskehavet å Barenshavet og på land for å bearbeide oljen som kommer opp, så vil ikke den samme Staten Norge nesten ikke innvistere noen i infrastrukturen på land da er det plutselig fare for inflasjon og renteforhøyelse på boliglån med mere.
Dette er den største løgnen som Regjeringen gir folket, en investering er en investering mer eller mindre. For etter som oljevirksomheten brer seg nordover så øker presset på boliger og prisene går opp etter som folk flytter med oljevirksomheten, men dette skal ikke nevnes i investeringene som gjøres her.
Nei det skytes med store skremsel propuganda om rente og inflasjon om de investerer penger i veier, bruer, sykehus, skoler, gamlehjem, eldresenter, men det Staten er flink til er å legge mere av ansvarene og lover på kommunene uten at det følger penger med som skal dekke opp om nye pålegg og lover som kommer.
Nei bare regjeringen får penger i kassa så driter de i folket og veier og alt det som tidligere nevnt.
Ja Staten tjener grovt på å gi lette i skatten til olje selskapene og det samme kunne de gjort med alle selskaper og virksomheter i Norge, lettet litt på skattetrykket slik at berdrifter kunne blit litt mere lønnsomme og mere konkurransedyktige og hatt mere penger igjen til nyinvesteringer og miljøtiltak, på lik linje med oljeselskapene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar