onsdag 15. februar 2012

Lyses strøm politikk, i alle fall før. hva nå vet jeg ikke.

Ja lyse produserer sin egen strøm selger dyrt og kjøper billig for så å selge også den til blodpris.
Det koster knapt noen få ører pr kilowatt time å produsere strømen til Lyse. med nedbetalte kraftver som er bygget for mange tiår siden kun vedlikehold og dyre diriktørlønninger og store utbytte til aksjonærer.
Og med alle sluser opp på sin magasiner slik at alle turbiner går for fuldt, de de ikke klarer å levere i Norge selges til utlandet, de bryr seg ikke om magasinene er tomme til våren da håper de kun på en ting at prisen på strømmen stiger, mere penger og atter mere penger. Så nettleien går kun til vedlikehold eller som tidligere nevnt til dir lønninger for Lyse består snart bare av sjefer og diriktører for hver avdeling som de oppretter. For når tis har lyse bygget nye master ok de legger kabler inn til nye boligfelt men hvem betaler det jo i tilknytningsavgift når huset tas i bruk.
Hva koster det egentlig for Lyse å produsere en kilowatt time bare noen få ører. Før kunne Lyse selge strøm til kontinentet for 1 til 3 til 3 øre pr kilowatt, de kalte dette for overstrøm som de produserte og ikke fikk solgt i Norge. Men vi betalte 35 til 40 øre for den samme strømmen som ble produsert på det samme tidspunkt. Ja slik er livet i Lyse og deres priser til allmenheten inn og til utland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar