onsdag 22. februar 2012

Kystpartiet og tannlege behandling med kun egenandel. Munnen er en del av kroppen.

Kystpartiet og tannlegebehandling.
Regjeringen Stoltenberg lovet at tannbehandling skulle få refusjonsordning før valget, hva har skjedd, ingenting, og med flakkende blikk ble en statsråd interjuvet hvor langt regjeringen hadde kommet i saken, hun klarte ikke svare annet enn vi holder på å utrede dette men hvor langt de var kommet i utredningen ville hun ikke svare på, nei de har ikke gjort en dritt i å få dette igjennom.
Hva hjelper det med utredninger, dokumenter til ingen nytte, det må vedtak til i Regjering som i Stortinget, slik at fra en dato skal refusjonsordningen tre i kraft så kan problemene løses etter som regningene dukker opp til regjeringen og finansministerens bord så får de bare betale det dette vil koste.
Ja det vil bli dyrt de første årene for da komme alle vi som ikke har hatt råd til tannlege før gå til tannlegen for å endelig få hjelp til å ta tannbehandling i stedet bare det å trekke tenner når de falerer. for det får en litt igjen i trygdeetatens ut betalinger og støtte i stedet gitt penger til å reparere tannen som verker.
Helsen starter ved munnen fra vi blir født får vi bare flytende føde for vi har ikke tenner å tygge med og etter som tennene kommer frem så starter mor og far og gi barna fast føde på grunn av da kan barna bite og tygge for å knuse maten de inntar. Så som årene går og vi blir eldre så faller melketennene ut som på andre dyr.
Slik er det med resten av kroppen også den bli eldre og slitt og med dårlige tenne så svikter også kroppen for den føden vi inntak kan bli begrenset for vi kan ikke lenger tygge og det er jo i munnen at fordøyelsen starter med tygging og sputtkjertlene som starter fordøyelse prossen.
Om vi aldri er så flinke med å pusse våre tenner så svekkes de på lik linje med resten av kroppen den svekker etter hvilket arbeid vi har, med slitasje her og der.
Så kommer vi til dette med å gå til lege som til tannlege, like viktig begge deler så hvorfor kan vi i Norge snart få tannleger under helse ordningen med å betale bare egenandelen som å gå til lege.
Mange andre land har forstått hvor viktig dette er, vanlig tannbehandling ikke for å sette på diamanter på tennene som utsmykning, nei vanlig tannbehandling for å bevare vår fordøyelse inntakt som er en meget viktig del av vår helse, mulig den viktigste delen av god helse og ikke minst velvære og selvfølese og det med å kunne smile uten å skjemmes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar