torsdag 23. februar 2012

Inntak av medikamenter eller alkehol.

Viser til de nye forskriftene som nå kommer.
Så kommer også et element jeg vil ta opp her samtidig, ang miste retten til å kjøre bil, motorisert kjøretøy.
Sykdom, innleggelse i månedvis på sykehus, være ute på sjøen på langfart i noen måneder uten å være i nærheten av en bil. da trenger vi ikke ta førerkortet på ny før vi atter setter oss i bilen igjen, vi er den samme sjåføren for det.
Så hvorfor skal en være nøtt for å ta full prøve på sertifikatet, teori som oppkjøring etter å være fra tatt retten til å kjøre bil, er ikke dette to straffer for en overtredelse selv om vi mister retten etter fartsovertredelse.
Det å miste retten til å kjøre bil kan gi katastrofale følger en kan miste jobb og det som verre er, hus hjem med mere i kjølvannet av en slik sak. Da blir det fort mange straffer som følger. Er det ikke bedre at en innfører bøter i stedet for å miste lappen og mye mere. men selvfølgelig ved mange eller flere saker må det sees på om sertifikatet skal inndras hvis ikke personen skikker seg.
Alkehol promille og medikamenter er to forsjellige saker.
Medikamenter for smerter som jeg vil nevne fra en raport og studie fra Gjøteborg, der var konklusjonen klar. Tar en smaetestillende selv med de som er merket med rød trekant når en har smerter og de som er kroniske smertepasienter så har det ingen ting med kjøreferdigheten med inntak av smertestillende medikamenter å gjøre, men faren er tar en for mye i forhold til den aktuelle smerte da går det ut over kjøringen. Først tar medikamentet smerten og tar en for mye så går det ut over kjøreferdigheten, derfor sier også legene, du må selv kjenne hvor mye du må ta, såkalt etter behov.
Ingenting er verre enn å kjøre med smerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar