tirsdag 21. februar 2012

Kommune sammenslåing bakveien, regionen Nord Jæren.

Kommune sammenslåing til en region, vi har jo Rogaland, bygg samarbeid gjennom fylket, men la det være like mange representanter for hver kommune i et slikt råd eller styre.
Hvis det ikke er like mange fra hver kommune så vil de små kommunene bli overkjørt av de andre representantene, da blir det bråk.
Dette er også et av problemene at går Sandnes og Stavanger sammen så vil Stavanger spise opp Sandnes og overkjøre alt det Sandnes står for, for Stavanger har flest innbyggere og da blir deres stemmer overrepresentert i alle råd.
Jeg som er motstander av at Sandnes og Stavanger slår seg sammen, de kan gå sammen med Sola og Randaberg så kan Sandnes se sørover til Klepp og Gjesdal og mulig Time. da får vi fire jordbruks kommuner som står for mye av den samme politikken for jordbruk og vern av matjorden.
Så kan det bygges på fjellgrunn slik som Lye ble utbygget og slik det bygges i hele Bergen på fjellknatter og fjellskråninger, hvorfor kan det ikke gjøres i Sandnes for det er tomter Stavanger vil ha.
Men utmarka og disse fjellskråningene i Sandnes er betegnet som LNF områder og da er de såkalt vernet for utbygning.
Vern om matjorden og ikke fjellgrunnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar