torsdag 1. mars 2012

Bevilgninger til vei må mange dobbles

Regjeringen må punge ut mere enn det dobbelte helst gange fire med så lenge etterslep i underbudsjettering innen veisektoren. Og når en har en regjering som vil bare ha inn bompenger og ikke bevilge dem tilbake til vei og den veistrekning som de er innkrevet på der skal de også brukes og ikke som i Stavanger der bruker de pengene på gatetun i sentrum og oppruste andre ting enn på veiene på Nordjæren som egentlig midlene som er innsamlet skulle vært brukt på.
Dette er totalt i strid med loven om bompenger §5. Når tid skal denne paragrafen overholdes?
Bompenge innkrevingen i Norge er rent tilfeldige vedtak i kommuner og Fylker landet rundt i panikk når ikke regjeringen vil bevilge penger til vei om kommunene ikke innfører bompenger, ja den Rødgrønne regjeringen tvinger kommuner og Fylker til å innføre bompenger hvis ikke får de ikke lov til å bygge veier.
dette må det bli en slutt på snart og på bompenge innkreving i hytt og pine på godt Norskt ordspråk.
For dette er noe som gjør veiene ekstra dyre for brukerne. Ja hadde vi nå enda fått bevilget pengene tilbakeført til vei det som betales inn, da hadde det blit mye vei inklusiv andre bil laterte avgifter som fra starten av og innføringen av disse avgiftene, de skulle gå til vei, men det er kjekkere for Solheim å reise verden rundt og dele ut milliarder av kroner til korrupte regimer som en ikke får noen garanti for at pengene blir brukt til der de var ment til.
Så til slutt vil jo Regjeringen at vi skal bruke kollektivt, men hvordan når det allikevel er så langt til buss og tog at en må bruke bilen til holdeplassen uten å måtte ta føttene fatt i minst 20 minutt til buss, tog og så gjerne en time i buss (kollektivt inklusiv butte av buss) så trenger en i dag bare 20 minutt i bil til jobben mens minst 1,5 timer med kollektivt og minst 30 minutter i total gange før en er på jobb. Ja da er det ikke rart at folk velger bilen som transportmiddel og som er den mest fleksible løsningen for å komme til og fra jobb pluss å levere barn i barnehage.
Bilfientlige partier det trenger ikke Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar