fredag 18. mai 2012

Norsk flyktnige politikk, brev og svar fra regjeringen. Norwegian flyktnige policies, letters and responses from the government.

Svar fra Regjeringen ang asylbarna som vil bli sendt tilbake og deres familier.

Hei

        Takk for din e-post vedrørende asylpolitikk og hjemsendelse av asylbarn.

        Mange mennesker er engasjert og saker hvor barn er involvert gjør inntrykk.


Regjeringen fører en asylpolitikk som et bredt flertall på Stortinget står bak.
Det bærende prinsippet er at asylsøkere som har behov for beskyttelse skal få opphold i Norge. For dem som ikke har behov for beskyttelse, blir det gjort en ny vurdering av om de likevel skal få bli, på grunnlag av sterke menneskelige hensyn. Dette veies mot innvandringspolitiske hensyn. Asylsøkere som ikke har behov for beskyttelse og heller ikke får opphold ut fra sterke menneskelige hensyn, må returnere.
Dette er en human og rettferdig asylpolitikk.
Barns tilknytning til Norge tillegges vekt når søknader om opphold vurderes. Det har også skjedd når en familie med barn, etter grundig behandling, har fått endelig avslag på sin søknad. Alle blir berørt når et barn får avslag, men vi må ikke lage regler eller etablere en praksis som i neste omgang fører til at enda flere barn blir skuffet.
Det å tenke på barnas beste er ikke å etablere et regelverk eller en praksis som oppmuntrer profesjonelle menneskesmuglere til å sende enda flere familier uten reelt beskyttelsesbehov til Norge.
Det er uaktuelt å innføre et generelt amnesti for foreldre med barn som har blitt i Norge i årevis, til tross for at de ikke har lovlig opphold. Det vil være å belønne mennesker uten beskyttelsesbehov som trosser lover og regler som et flertall av asylsøkere forholder seg lojalt til.
Av samme grunn er det uaktuelt å stille de enkelte sakene i bero i påvente av en stortingsmelding om barn på flukt. I arbeidet med meldingen ser vi at det kan være argumenter for å gjøre mindre justeringer i regelverket.
Samtidig er det gode argumenter for ikke å gjøre endringer. Regjeringen skal veie disse hensynene mot hverandre.
Det er uansett ikke aktuelt å liberalisere asylpolitikken.
Å stille alle saker i bero nå, vil gi en lang rekke mennesker falske forhåpninger.
Stortingsmeldingen vil heller ikke endre det faktum at familier som har fått endelig avslag på sine asylsøknader, må reise hjem.
 
       Med vennlig hilsen

       Kirstin
       Arbeiderpartiets stortingsgruppe


Fra: Bjørn Halvor Kvilhaug [mailto:bkvilhau@hotmail.com]
Sendt: 9. mai 2012 09:51
Til: Postmottak Ap; dna@dna.no; Postmottak Sp; epost@senterpartiet.no; Postmottak Sv; Postmottak Frp; Postmottak Høyre; politkk@hoyre.no; fremskrifts partiet.; Postmottak Krf; krf@krf.no; venstre@venstre.no
Emne: den Norske regjerings flyktninge politikk og innvandrings politikk for arbeid i Norge. (ref:2012/0799)

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug                 Medlem i styret i Kystpartiet Hordaland.
Siggjarvågen 89
5428 Foldrøyhamn Bømlo Hordaland.


Bømlo 2012 osdag den 09.05.

Til alle partier på det Norske Storting og spesielt den Rødgrønne regjering og dens partifeller.

Som medlem i Kystpartiet Hordaland vil jeg herved på det sterkeste protestere på Regjeringens asylpolitikk og utsendelse av de omstritte familieutsendelsene som den Rødgrønne Regjeringen nå er i ferd med å gjøre som strider mot alle underskrevne internasjonale avtaler om flyktninger der barn er innvolvert.
Jeg er sterkt rystet over regjeringens behandling av disse sakene som overhodet ikke tar det minste hensyn til barnas beste.

Jeg forlanger at regjeringen gjør helomvending og stanser disse utsendelsene og er det noen som er utsendt så må de tas tilbake til Norge med øyeblikkelig virkning.
Den Norske regjering kan være skjeleglad for at Norge ikke ligger ved Middelhavet der de fleste av flyktningene kommer over til Europa, se bare hvilke problemer Spania og Italia har her og hver dag plukker disse landene opp døde mennesker fra havet som ikke har klart flykten fra helvete for å redde familie og barn fra diktatorer og bander og andre som bare dreper og lemlester folk for en ting, makt og posisjon.
Norge motar bare en brøkdel av alle de som klarer å redde seg fra et helvete på jord som vi i Norge ikke kan forstå, og vår røde regjering tar heller ikke, og vil ikke ta inn over seg dette problemet til disse menneskene som har reddet sine liv.
Nå er det nok, Norge har råd til å ta seg av disse familiene som er kommet til nå til Norge og mange av de som sendes ut og som er fratatt sine arbeidstillatelser må straks få tilbake sine rettigheter i Norge ang arbeid.


Med dette brevet vil jeg også ta opp spørsmålet med arbeidsinnvandring til Norge, vi trenger jo arbeidskraft i landet vårt, her synes jeg at kravene for å få arbeid er alt for strenge for folk som kommer utenfor EU.
For å få arbeid så forlanger norske myndigheter at de må ha en arbeidskontrakt med pålydene inntekt på kroner 500 000,- noe som er alt for store krav.
Jeg vil her be at dette beløpet settes ned til 250 000,- kroner for da kan vi få folk fra andre land enn bare EU til å ta vanlige stillinger i Norge arbeidsfolk som ikke trenger høyskole utdanelse for å få jobb i Norge.
Så lenge vi i Norge har uføre som får bare halvparten av dette beløpet, minstepensjon for å leve i Norge så forlanger regjeringen at mennesker som kommer fra andre land må tjene 500 000,- kroner for å få jobb, noe som jeg mener er uhørt. Senk denne beløpsgrensen straks og samtidig med å stanse utsendelsen av disse stakkars familiene, Norge har råd å ta dem som våre nye landsmenn.
Barn som har levd i opp til 11 år i Norge og som er Norske statsborgere blir utsendt til et land de ikke kjenner og heller ikke kan språket til og blir sendt til fatigdom og nød, Regjeringen vet ikke hva de gjør, greit med streng innvandrings politikk men det får være måte på umennesklige behandling av flyktninger som allerede er intigrert i det Norske samfunn.
Stopp galskapen som er i mot alle underskrevne konvensjoner i EU og FN angående flyktninger.
Norges røde regjering er nå ikke et hår bedre enn de verste diktaturene i de verste andre diktatur stater, som medlem i Kystpartiet i Hordaland vil jeg på det sterkeste be regjeringen og alle partier på Stortinget og be den Norske Regjering, De Rødgrønne om å straks stoppe utsendelsen av disse familiene med barn.
Jeg vil også som nevnt ovenfor i dette brev om å senke beløps grensen for å få arbeidskontrakt i Norge, norge trenger andre enn bare fotballspillere som tjener millioner og inginiører. Vi trenger også vanlige arbeidere på gulvplanet.

Med hilsen Kystparti medlem, Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug.

 Hi



        
Thank you for your e-mail concerning asylum policy and repatriation of asylum children.



        
Many people are involved and cases where children are involved makes an impression.




Government leads an asylum policy that a broad majority in Parliament is behind.
The guiding principle is that asylum seekers in need of protection shall be granted residence in Norway. For those not in need of protection, it made a new assessment of whether they still will have to be on the basis of compassionate grounds. This weighed against immigration policy. Asylum seekers without a need for protection and does not stay on the basis of compassionate grounds, you must return.
This is a humane and fair asylum policy.
Children's ties to Norway emphasized the applications for residence are considered. It also happened when a family with children, after thorough consideration, has received a final rejection of their application. Everyone is affected when a child is rejected, but we must not make rules or establish a practice which in turn leads to even more children will be disappointed.
The thinking of the children's best is not to establish a set of rules or practices that encourage professional smugglers to send even more families without need of protection in Norway.
There is no question of introducing a general amnesty for parents with children who have been in Norway for years, even though they have no legal residence. It would be rewarding people without protection needs that defy the laws and rules that a majority of asylum seekers relate loyal to.
For the same reason, it is unacceptable to ask the individual cases in abeyance pending a report on displaced children. In working with the message, we see that there may be arguments to make minor adjustments in the regulations.
While there are good arguments for not making changes. The government should weigh these considerations against each other.
It is not an issue to liberalize immigration policy.
Asking all matters in abeyance now, will provide a wide range of people false hopes.
The White Paper will not change the fact that families who have received a final rejection of their asylum applications, you must go home.



       
Sincerely



       
Kirstin

       
Labour Party parliamentary group

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar