torsdag 4. oktober 2012

Arbeidsinnvandring. Nordmenns ego og vi tror vi er best i alt.

Nå må Norge få en mere rettferdig godkjenning av andre lands personers utdanning. Jeg føler og ser at vi i Norge og våre folkevalgt med overhodet tror at utelandske arbeidstakere har så god utdannelse som oss Nordmenn har, alt som kommer fra utlandet er annenrangs utdannelse, alt må etterprøves i Norge for vi stoler ikke på andrelands undervisning på alle plan, på førerkort til andre studier. Greit å ha strenge krav til førerkort, men nå går det av hengslene som ikke er innen viklighetens navn. En kunne tro at de ikke kan kjøre biler i utlandet. En kan studere til bilsertfikatet i mange år, men blir en bedre sjåfør for det, nei lærdomen for vi når vi er ute i trfikken og vi alle har vår egen kjørestil når det kommer til slutt uansett hvor streng en slik opplæring er. Det er i trafikken vi lærer å kjøre spesielt etter at sertfikatet er tatt og vi skal ut for egenhand bak rattet, det er erfaringen vi lærer mest av ikke på skolebenken.
Så har vi prisen på førerkortet, sinnsykt, noe må gjøres, la det bli som annen utdannelse gratis.
Når tid skal Norske mundigheter god ta andre lands undervisning på alle plan og la det bli letter å få omgjort andre lands studier og kurser, høyskoler slik at vi kan få inn nok arbeidskraft til Norge.
Godkjenningen av utenlandske fagarbeidere og deres utdannelse må bli enklere, greit at de må lære Norsk når de kommer til Norge, men at firma eskluderer alle med utenlandske navn, disse arbeiderne er gull verd for Norge bare mundighetene og firma lar dem slippe til, lukk opp døren og gi den hjertevarme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar