søndag 1. juli 2012

Sorry Amerika, dere har gått for langt.

Er dette USA verdig, de som skriker om lov og orden og rettferdighet og et land som liksom skal være verdens beste rettferdige stat / land.
Dette er virkelig en politisk dom ikke en rettferdig dom, en dom som de som dømte skulle vært fengslet og dømt for å dømme noen som ikke har gjort noe galt.
Så har vi de stater der folk dømmes til livstid for småting, også etter tre lovbrudd så er det inn i buret for livstid.
Da vil jeg virkelig spørre hvilket land i verden som bryter menneskerettighetene mest, jo Amerika.
Snart må Amerika, USA få like lover over hele landet og ikke lover for hver stat først da kan vi snakke om at USA nermer seg rettferdighet og like lover for hele landet. En kunne tro at alle statene i USA var forskjellige land, eller er de egentlig det?
Når en mann blir dømt til livstid i fengsel for å bli beskult for å stjele en video film i en butikk og to andre små uskuldige lovbrudd, så er det fengsel for livstid uten mulighet til å løslates. Er virkelig USA verdeig den status det har i dag som et godt og rettferdig land, mitt svar er Nei.
Etter den 11.09 da har USA blit galskapens land angående sikkerhet og mistro mot andre personer fra andre land, greit med overvåking men her går mistroen mot andre for langt.
USA har blit et land jeg liksom ikke ønsker og besøke, det er for ekstremt i sin kontrol og vil ha kontroll på en hel verden og dens folk.
Amerika må nok feie forann sin egen dør før de slår ned på andre lands politikk og lover.
USA er jo i seg selv et fantastisk land og besøke, men det gir meg litt avsmak når jeg leser hvilken rettstat dette er. Beklager Amerika.

(VG Nett) Nordmannen Jan Eldar Børrud er dømt til 80 års fengsel i USA for seksuelt misbruk. - Strenge straffer er både politikk og religion i enkelte delstater, sier USA-ekspert Ole Moen.

VG Nett følger

VG fortalte lørdag om norske Jan Eldar Børrud, som i 2008 ble dømt til svimlende 80 års fengsel i Arizona, USA.

Han ble dømt for fire tilfeller av seksuelle overgrep mot sin datter.

Børrud innrømmer at han én gang gjorde en handling han kaller for det «moralske nederlaget». Ifølge anklagene skal det dreie seg om berøring og beføling av bryster og genitale områder da datteren var 10-11 år. Ifølge rettsdokumentene hadde hun klær på seg.

Nå soner han en dom på 80 år i et strengt bevoktet fengsel i byen Florence sørøst for Phoenix.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar