onsdag 13. juni 2012

Norske sjømenn Norwegian sailors og deres rettigheter og støtte til dem.

Ja det er ikke overraskende, når tid har den Norske arbeiderparti støttet norske sjøfolk, adri. Hvor mye støtte fikk sjøfolka som overlevde krigen, ingenting de tok fra dem fondet som skulle være til støtte for manglende lønn under krigen og så har det gått slag i slag med nedvurdering av den Norske sjømannstand i alle år etter krigen. Hvem holder Sosialistene med rederiene ingen andre, se hvem som kommer til regjeringene ved festlige anledninger, jo rederne for å holde kontakten med dem i den røde topp i regjeringen. Dette gjør at rederne kan legge til rette for innport av utenlandske sjømenn fra østen, selv det Norske sjømannsforbund som er tilsluttet LO har etablert skole for sjøoffiserer og annet mannskap, Da da undergraver Sjømannsforbundet sine egne medlemmer, med medlemmenes egne penger til å undervise arbeider som kan skiftes ut med norske sjømenn, hvor hører dette hjemme. Det skulle vært like strengt å ta inn utenlandske sjømenn som det er å rekrutere utenlands arbeidskraft på land i Norge og til sjøs.
Det er jo Norsk land også et skip en Norsk arbeidsplass er en arbeidsplass om det er til lands som til lands og det er Norske lover og Norsk suverenitet som gjelder begge plasser, men nei.
Det er ikke lenge siden de sa i nyhetene de samme nedverdigene ordene om sjøfolk som de brukte for 30 - 40 år siden, de bruker penger som fulle sjømenn.
Nei regjeringen dilter etter rederiene - rederne slik at de skal kunne sparke sjømenn og ta inn utenlands arbeidskraft uten å nøle og den Norske sjømann må gå i land og uten mulighet til å få støtte på grunn av arbeids stokken / gjengen ombord på et skip er sprett rundt omkring i landet og står uten støtte og hjelp og er overlatt til seg selv, det er ikke som en arbeidsplass på land der alle kan stå samlet og prosistere på oppsigelser, nei det er overlatt til seg selv.
Slike oppsigelser kommer som regle rett før en sjømann reiser hjem på avspasering 5 minutt før han skal reise uten mulighet til å si noe bare et brev i handen og forvell. For en sjømann kan rederiet kreve at han tar oppsigelsetiden mens han er hjemme på avspasering.
Slik har den Norske sjømann det og slik har det vært i alle år, null verd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar